UEFA bidrag till Svensk Futsal

I samband med UEFA-kongressen på Cypern har de deltagande nationsförbunden erhållit information om de ”bidragspengar” UEFA erbjuder förbunden under de närmaste fyra åren.
Totalt handlar det om cirka 20 miljoner svenska kronor.

– Det här är inga nya pengar, utan en summering av det som vi har fått information om tidigare, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer.

Ca 20 miljoner erhålls i solidaritetsbidrag, ersättning för klubblicensarbeet, samt om man deltar i de tävlingar UEFA arrangerar utöver de etablerade internationella cuperna. Bland annat nämns ungdomstävlingar, futsal och damturneringar (totalt elva olika tävlingar). Solidaritetsbidraget är i sig inte heller några ”nya” pengar.

– Det här är alltså inga nya pengar, utan en summering av det som vi fortlöpande har fått information om sedan tidigare. Vi har en god möjlighet att erhålla de här pengarna under de komande fyra åren, även om vi just nu t.ex. inte är med fullt ut i alla tävlingar UEFA arrangerar, säger SvFF:s genralsekreterare Sune Hellströmer.

Lämna ett svar