Svensk Futsal ny medlem i allFair

I höstas beslutade Futsal att bli medlem i allFair, en förening som arbetar för moral och etik i idrotten, ett väldigt aktuellt ämne.

allFair är att vinna varje pris, men inte till varje pris…

Det är allFairs styrelse förhoppning att tro att detta arbete, med stöd av allFair, kommer att göra Svensk Futsal ännu bättre i dessa frågor. Futsal ska bygga sina värderingar på de tre grundstenarna i allFair dvs det goda samspelet mellan spelare ledare och föräldrar/support för att vi ska erbjuda roligare och trivsammare idrott.

Tillsammans med allFair kan vi bygga en helt ny värdegrund för Fair-play innan sporten färgas av andra sporter. Internationellt är det häpnadsväckande vad lite fusk, filmning och skäll på domaren som förekommer i futsal – detta skall vi bygga vidare på även i Sverige.

allFair stöds av personer som Gunilla Lindberg, Lars-Gunnar Björklund, Lennart Johansson, m.fl.
Läs mer om föreningen här!

Lämna ett svar