Stockholm All Stars spelar jämnt med Iran, rankade 10 i världen!

Hemkomna efter äventyret i Iran ser det på pappret ut att det blivit storstryk men faktum är att SAS höll jämna steg med Iran i stora delar av matchen.

STOCKHOLM ALL STARS – IRAN 1-7
Stora siffror kan tyckas men nu efter att ha sett matchen på video (den gick i Iransk TV och bandades) så inser jag att en bättre skärpa framför mål kunde gjort tillställningen jämnare. Vi skall dock inte glömma Johan Linell som säkert räddade 5-6 givna mål men summasumarum så var vi inte chanslösa. Tvärtom har vi nästan lika mycket bollinnehav men vi slarvar ofta med passningarna som i sin tur berodde på en oerhörd stress av bollhållare från Iranierna.
Vi valde att spela med en man-man taktik men blev där ett lätt villebråd för de rörliga iranierna. 0-4 efter 10 minuter och efter en time-out ställde vi om till traditionellt zonförsvar i box vilket räddade oss och en bit in på andra halvlek blir Tony Bergqvist historisk första målskytt.
Iran hade nr 9 Vahid Shamsaee som helt outstanding spelare och att han är rankad bland de bästa spelarna i världen förstod vi nu. Flera av journalisterna på plats gratulerade oss till en bra match vilket vi direkt efter match inte tyckte men med faci i hand skall vi vara stolta för att stått upp så bra mot ett av världens bästa lag.
Spelarbetyg:
Birhan 3
Bergqvist 4
Linell 4
Carlsson 3
Kuisma 3
Jokinen 3
Packalen 3
Murat 4
Kordelius 3

MATCH OM 3e PRIS: SAS – NIOC (IRANS GAMLA LANDSLAG) 2-11
Gammal och gammal. Irans landslag har i år föryngrat och de som föll för åldersstrecket (runt 25) spelar nu i NIOC som är ett All Star Team i Irans liga. Efter att ha sett NIOC spela jämnt mot Japan och förlora på straffar var vi inte imponerade. Vi trodde oss ha stor chans men ack så fel vi hade.
NIOC har fortrafarande rörligheten kvar likt Irans landslag men den rutin och kyla dom besatt firade stora triumfer. Siffrorrna kunde ha blivit 2-20 med en medioker målvakt men återigen gör Johan Linell en toppmatch. Två mål får vi dock in tack vare Tony och Murat men de stora siffrorna lägger smolk i bägaren för vår turne.
Spelarbetyg sätts senare när vi sett videon men Linell får en stark femma i alla fall.

På banketen efteråt flaggade arrangörerna för en inbjudan även nästa år. Då kommer vi kanske med en kombination av de bästa spelarna även från andra regioner än Stockholm, om inte de blivit ett riktigt landslagt tills dess vil säga.

Lämna ett svar