Nynäshamns IF första klubb som antager Futsal

-Vi har diskuterat i styrelsen och beslutat att vi skall satsa på Futsal under vintersäsongen. Vi kommer dessutom på årsmötet föra in detta i vår verksamhetsplan säger Nynäshamns IF kassör Peter Lungström

Vi kommer under vintern ställa upp med ”Nifen Futsal” som är ett lag från vår förening, dock inte seniorlaget.

Laget består av invandrarkillar mellan 20-30 år som av olika anledningar inte har haft motivation eller ork att träna så mycket som krävs för den vanliga fotbollen. Vi ger dem en andra chans att spela fotboll och integreras i föreningen genom att låta dem spela futsal.

Nynäshamns IF blev därmed den första klubben som i sin verksamhetsplan beskriver Futsal som en ”ordinarie verksamhet” under vintersäsongen. Grattis Nynäshamn och Grattis Svensk Futsal till detta stora första steg. Dessutom bjuder Nynäshamns IF in till Nynäshamn Futsal Cup i November. Se kalendern för inbjudan.

Lämna ett svar