Johan Linell, Sveriges bästa inomhusmålvakt (?) om Futsal kontra Fotboll

I nya tidningen 90 minuter uttalar sig Johan Linell bla om hur det är att samtidigt spela futsal och fotboll. Det krävs en förstående fotbollsklubb.

Stora delar av Haningealliansen gjorde sig i vintras kända med skräckblandad förtjusning när de krossade allt mostånd som kunde ställas upp i en inomhushall. Som Team Drosdov lekte de hem Nynäs futsalturnering och undertecknad fick gå och köpa korv efter ett byte mot Tony Bergqvist och Mattias Linderholm i Nike cup. Tillsammans utgör de kärnan i futsallaget Stockholm All Stars, ett lag som fick chansen att åka ner till Iran och spela inomhusfotboll mot världsmotstånd. Men fungerar det att blanda så pass mycket mellan fotboll och futsal utan att det andra blir lidande? Johan ger sin syn på saken:

Att blanda futsal och fotboll har inte varit något problem. Vi spelare har upplevt det som väldigt positivt. Det gör att den annars tunga vinterträningen går lite lättare. Men det kräver också lite förståelse från klubben. Vi var bl.a. fem spelare som missade genrepet innan premiären då vi var nere i Iran och spelade mot Irans landslag i en turnering. Spelar man på högre nivå så blir det nog svårt att blanda grenarna…

Läs mer i 90minuter här

Kommentera