Brommapojkarna vann Haninge Open

BP vann övertygande Haninge Opens sextonde årgång på torsdagskvällen via finalvinst över uppstickaren Vendelsö som vann sin semi över Hammarby med 3-2.

BP var det klart bästa laget men var utspelade i matchens första kvart av Haningealliansen i kvartsfinalen. Haningealliansen ledde med betryggande 4-1 efter skönspel av Tompi Kuisma, Jensa Gustavsson, Mattias Linderholm och kanske turneringens bästa forward Tony Bergqvist.

Det som sedan hände får betecknas som en kollektiv kollaps samtidigt som Johan Linell i alliansmålet fick en förmodad revbensfraktur. BP kvitterade i slutsekunden och vann sedan med 5-4 i sudden. Två mål av BPs Fadi Malke avgjorde matchen. Många talade om den moraliska finalen men då räknade de orättvist bort Hammarby och sensationen Vendelsö.

I semifinalen mellan BP och Älta var det spel mot ett mål och turneringens målvakt, Marcus Westman i Älta, kunde inte göran något åt slutresultatet 7-2 förutom ett snyggt självmål.

I den andra semifinalen var det en mäktig kamp där alla räknade med att Hammarbys finsnickrare lätt skulle vinna. En heroisk insats av Vendelsöspelarna visade dock annat. Vinst med 3-2.

I finalen var det dock aldrig något att diskutera om – BP var ett par klasser bättre och det vore märkligt om inte BP kunde få till det på seniorsidan med dessa unga talanger – nu när storebror AIK inte är något att se upp till.

BP värdiga segare men även Haningealliansen som anordnar denna fina turnering så bra.

Läs mer om turneringen på Haningealliansens hemsida

Lämna ett svar