BFC: Folksam förnedrat av KP på Hovet.

Favorittyngda Folksam med en dignande avbytarbänk mot ett decimerat (inga avbytare) KP skulle bli en munsbit. KP vann dock muycket rättvist matchen och senare under dagen kommer här filmen där Folksams coach Lasse förklarar bort förlusten och KPs Jocke skrockar om guld 2006. KP trea och Folksam fyra i årets BFC

Det var ett decimerat KP som kom till hovet den kalla tisdagsmorgonen. Det såg ut att bli en riktig David mot Goliat-fight, eftersom folksam är ett större företag, hade en större trupp, och i gruppspelet hade visat upp ett större spel än KP mäktat med.

KP fick en turlig start efter att folksams målvakt inte observerat de fyra tejpbitar som markerade målområdet, något som resulterade i en frispark från nära håll. KP gjorde en variant med sidopass och skott utan ansats, och det rasslade till i nätmaskorna. Med ett mål i ryggen kunde KP lägga sig på försvar, något som kan vara ganska fördelaktigt i futsal. I tidigare möten lagen emellan har folksam försvarat sig och kontrat framgångsrikt, men idag var det KP:s tur. Folksam hade ideliga träffar i virket som omgärdade undertecknad, för dagen vikarierande målvakt. Några skott på mål blev det dock inte i den första halvleken.

KP fortsatte med sitt vinnande recept och kunde öka på till 4-0 innan Patrick i KP tyckte att matchen var för ojämn och tog saken i egna händer.
Genom hans prydliga självmål var matchen vid liv igen. Ett kantskott betydde 4-2, och nu var KP skakat. Man lyckades få in 5-2, och andades ut lite för länge, något som innebar 5-3. Sen satsade folksam med allt de hade, och sista fem minuterna sköt KP mot mål så fort de fick bollen, eftersom Folksam kände sig tvungna att satsa framåt med alla sina fem spelare. Matchen avslutades logiskt med ännu ett fegt KP-mål signerat Jocke Eriksson, som sköt från eget straffområde när målvakten hade varit med i anfall.

Man kan säga att det var tur att publiksiffran närmade sig noll, eftersom underhållningsvärdet var ganska lågt. KP vann en taktik- och kämpaseger helt utan avbytare, och det känns som att bronset var ganska välförtjänt ändå.

Lämna ett svar