Bengt Glimskog tar över elitverksamheten i Svensk Futsal

Bengt är en idrottsintresserad pensionär som sedan 1970 bor i Spånga i västra Stockholm och som tar över Futsal på elitnivån, dvs Futsal-SM, ”Allsvenskan 2006” och Landslaget. Ove kommer därmed att enbart fokusera på Futsal på motionsnivå.

Jag har under ett par perioder varit aktiv som idrottsledare – på 70-talet inom basketsporten i dåvarande storklubben Alvik Basket och under 90-talet i olika sammanhang inom innebandyn. Jag har sedan 1995 varit hårt engagerad i Greyhound Racing. Var t ex ett par år Förbundssekreterare och sportens kontakt visavi Regering / Riksdag och Svenska Spel då dagens TV-sända spel infördes på Greyhound Racing i Sverige.

Futsal har jag följt en längre tid och noterat hur stor sporten är praktiskt taget överallt utomlands. Är övertygad om att Futsal också i Sverige kommer att utvecklas till en folkrörelse. Jag känner igen åtskilligt från ”stimmet” kring basketen på 70-talet, då den första vågen spektakulära spelare drog intresse till den sporten.
Men också mycket från innebandyns expansion de senaste 20 åren.
Lättillgängligt, utrymme för alla att delta efter var och ens förutsättningar, samtidigt som man kan spela Futsal på absolut toppnivå. Med VM, landskamper och är kanske snart en OS-sport.

Det lilla formatet och spelets intensiva karaktär kommer dessutom att passa TV perfekt. Möjligheterna är således obegränsade..! För att leda utvecklingen i sunda banor krävs en bra struktur och en flexibel och ändamålsenlig organisation. Det kommer ta några år innan allt funnit sin bästa form.Jag hoppas kunna bidra en del i den processen.

Lämna ett svar