Bajen Futsal Cup: Semifinaler i morgon

De två sista kvartsfinalerna i BFC avgjordes i morse. ACME-KP 6-5 och Nomad-Aftonbladet 7-4. KG Gustavsson var morgonens kung med fyra bultar.

Årets match: KP – ACME 5-6
Detta skulle bli årets match med högt tempo och stundtals mycket bra spel. KP hade kommandot hela tiden och ACME låg hela tiden ett mål efter i protokollet. ACMEs försvar läckte betänkligt och skyttekungen Rickard Erlandsson kunde lätt promenera igenom tre gånger.

KPs Jocke Eriksson spelar sedan en märklig huvudroll genom att dräpa in årets mål i krysset från halva plan – 5-3 för KP med fem minuter kvar och därmed var det klart? Men Jocke ville denna morgon mer och gör en Waltinare på egen blå, varvid Håkan Palmer rullar bollen i öppet mål. ACME tar över bollinnehavet och efter snyggt broderi av Lasse Linderot och Tomas Terring var det oavgjort vid full tid.

Golden Goal följer och Olle Carlsson i ACME lyckas på något sätt snubbla in vinstbollen efter två minuter. Årets bästa match alla kategorier! KP får spela match om femte pris mot Real Cean som tröst. ACME spelar i morgon mot Nordiska Badrum i semi kl. 07:20. Byebye ACME…?

Nomad i panik men vänder: Nomad – Aftonbladet 7-4
En märklig match där KG sätter 1-0 efter 5 sekunders spel och där Nomad tycks vara överlägsna de första fem minuterna. Underteckad, för dagen i sekretariatet, arrangerar om matchprotokollet till liggande A4 för här vankas det målorgie.

Istället broderar Jon Hansson oväntat in 1-1 och vips därefter Håkan Enberg 2-1 för de rosa. De gamla rävarna i Nomad, vana från idel segrar i St Erikscupen, inser inte att åren gått utan försöker med långbollar mot de yngre i laget på topp. Bladet leder med 4-2 i halvtid och stressen är märkbar hos Nomad – utslagna…VI…?

Andra halvlek öppnar som den första slutat. Nomad spelar som om det var en minut kvar av matchen men plötsligt inser coach Svenne att det går att spela bollen utmed backen till varandra i laget. Ett genidrag visar det sig och med tre raska i slutet av matcher segar sig Nomad förbi och vinner onödigt stort. Aftonbladet gör sin bästa match för året, spelar stor futsal och högt taktiskt rävspel när man låter Nomad tro sig vara oslagbara.

Nomad möter i morgon Folksam 06:45 i semi. Får Folksam med sina bästa gubbar och Svenne, Myran och de övriga ”heta” i Nomad kan tygla sig så blir det jämnt.

Men som sagt mitt tips med Nomad och Badrum i final står sig…

Lämna ett svar