Bajen Futsal Cup: Nordiska Badrum vs Folksam i final

Nordiska badrum hade en mjuk resa till finalen efter 11-2 mot ett modstulet ACME. I den andra semin var det desto hårdare, Nomad brände en straff med en minut kvar och fick se högoddsaren Folksam avgå med uddamålsseger

Semifinal 1: Nomad – Folksam 1-2
En tråkig incident där två spelare i vardera laget fick duscha efter en verbal dispyt satte sordin på matchen. Matchen som sådan var dock välspelad i ett högt tempo och undertecknads tips om att Folksam levde på lånad tid redan i gruppspelet verkar ha gett bränsle för stordåd. Man får dock komma ihåg att det tipset lades innan drömvärvningen av skyttekungen Christoffer Kjellberg gjordes. Christoffer sköt ensam Nomad i sank denna dag.
Nomad fick dock en 10m straff med en minut kvar. Hade den gått in hade mitt tips nog gått in för Folksams försvar var märkbart skärrat efter Nomads slutspurt. Credit till Folksam som efter 2-6 debcalet mot Aftonbladet har gått som en ångvält. Nomad får fila på humöret som är största motståndaren.

Semifinal 2: Nordiska Badrum – ACME1-2
Badrum för dagen med fem avbytare såg mycket hungriga ut på uppvärmningen. Nya spelare som inte förut stött på hetluften, som Kimmo Rolin (3 mål), firade stora triumfer trots viss förundran över futsalreglerna.
Den enda i ACME som förmåddes oroa var Olle Carlsson som på sedvanligt vis försökte backa sig in i straffområdet och dö som en svan. Till slut lyckades det, resulterande i en 6 meters straff. Efter en längre palaver fattade alla i hallen att det vare en RIKTIG straff och inte en 10 metare. Olle tog den själv men Badrums för dagen nya keeper räddar omöjligt varpå Olle får returen och lägger den i andra hörnet. Tyvärr för Olle och ACME så var keepern på något sätt även i detta hörn. 3-5 där kanske kunde ha räddat matchen.

Istället rinner Badrum ifrån med ett par mönsteranfall och ärligt talat så hade ACME inte en janne idag och det kommer Folksam inte ha i finalen heller.

Kommentera